Tuinstudio

Nadat ik een aantal meubels voor ze ontworpen en gemaakt had kwamen Karen en Lot bij mij met de vraag of ik ook een tuinstudio kon ontwerpen en maken. Natuurlijk!

De opdracht was een extra kamer met als voornaamste functie werkkamer. Hij moest echter zo ingericht worden zodat hij ook als logeerkamer gebruikt kon worden. Een uitdaging met de beschikbare m2.

De tuinstudio gemaakt van grotendeels duurzame materialen. De wanden en het dak zijn houtskeletbouw geïsoleerd met schapenwol. Aan de buitenkant zijn de wanden afgewerkt met thermisch verduurzaamd Ayous  die ook is doorgetrokken voor de bestaande schuur. De gevel en deur lopen naadloos in elkaar over. He dak is een sedumdak met verschillende plantsoorten.

Binnen is de vloer afgewerkt met een rest vloer van eiken. Verder is de hele binnenkant afgewerkt met Ecoplex, een biobased multiplx. Ook alle meubels zijn gemaakt van Ecoplex. Bij binnenkomst bevind zich rechts een klein aanrechtblad met spoelbak en in de kast er achter zit een toilet. Links is een kastenwand waar twee opklapbare logeerbedden verborgen zijn en extra bergruimte. Bij het raam is een in hoogte verstelbaar bureau gemaakt die in te klappen is als de bedden tevoorschijn gehaald worden. De ruimte wordt verwarmd d.m.v. infraroodpanelen.

Wat een mooi project was dit om te mogen doen. Ik ben Karen en Lot nog altijd dankbaar voor hun vertrouwen en vrijheid die ze mij gegeven hebben bij het ontwerp en de realisatie.

Tags: , , , , ,